Ben je van plan om binnenkort een puppy of een kitten in huis te halen? Dan zul je het een en ander aan voorbereidingen moeten doen. Je hebt, om te beginnen, nogal wat spullen nodig. Denk dan aan speeltjes, aan voer- en waterbakjes, een hondenriem en een kattenbak. Maar er is meer. Je zult er ook voor moeten zorgen dat je aanstaande puppy of kitten niets kan slopen in je huis. Je zult kabels weg moeten werken en alles van de grond moeten halen. Schoenen moeten opbergen en ook niet vergeten om geen elastiekjes en andere kleine dingetjes te laten slingeren. Maar dan nog. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je huisdier verzekeren kan dan ook een verstandige zet zijn.

Een huisdier verzekeren, dat is toch overdreven?

Ha! Jij hebt vast nog nooit eerder een huisdier gehad. Een bezoekje aan de dierenarts is, over het algemeen, een flinke kostenpost. Je huisdier verzekeren zorgt ervoor dat je deze kosten niet (helemaal) zelf hoeft te dragen. Daardoor kun je je huisdier nog betere zorg geven en kun je langer van hem of haar genieten. Je huisdier verzekeren wil echter niet zeggen dat je dan ineens moet overstappen naar een andere dierenarts. Je kunt gewoon bij je oude, vertrouwde dierenarts blijven. Dat is wel zo fijn.

Is de rest van je verzekeringen in orde?

Je huisdier verzekeren is een goede stap. Maar is ook de rest van je verzekeringen in orde? Het is altijd slim om eens per jaar al je verzekeringen na te lopen om te controleren of deze nog passen bij je huidige situatie. Een geboorte van een kind, een scheiding of een verhuizing kunnen daarop van invloed zijn. Sommige verzekeringen zijn verplicht voor huiseigenaren, andere zijn niet verplicht maar wel ernstig aan te raden. Welke woonverzekeringen dat zijn lees je hieronder.

Een inboedelverzekering is een aanrader

Een opstalverzekering is een verplichting voor huiseigenaren. Je bent dan immers verantwoordelijk voor wat er met het huis zelf gebeurt in geval van schade door storm, brand, water en andere ellende. Een inboedelverzekering afsluiten is niet verplicht maar wel erg verstandig. Je zult maar, door inbraak, brand of water, een groot deel van je inboedel moeten vervangen… Daar moet je maar niet teveel bij nadenken. Heb je een inboedelverzekering afgesloten, dan weet je dat je goed verzekerd bent en dat je de dagwaarde van veel van de beschadigde of gestolen items kunt claimen. Zelfs als je denkt dat je maar weinig van waarde in huis hebt is dat een goede zet. Tel het maar eens bij elkaar op!