Infrarood verwarming gebruikt men in Nederland nu al zo’n vijftien jaar en wordt gebruikt voor het verwarmen van openbare ruimtes, fabrieksgebouwen, kantoren en dierenverblijven. Omdat dit type verwarming vele voordelen met zich meebrengt ziet u het ook vaak terug in woningen. Infrarood verwarming is erg populair, maar waarom is dat precies zo? Een aantal voordelen. 

Infrarood verwarming heeft een gunstig energieverbruik

Een belangrijk voordeel van een infrarood verwarming is het minimale energieverbruik. Heeft u infrarood verwarming geïnstalleerd is uw ruimte dan geeft het op een gerichte manier warmte af. Zo hoeft de luchttemperatuur in de ruimte niet meer zo hoog te zijn. Is er een luchttemperatuur van 18 graden dan is het door de gerichte warmte al lekker warm. Daarnaast gaat er een stuk minder warmte verloren, omdat er sprake is van convectie. Hoeveel energie u zult gaan verbruiken met infrarood verwarming is moeilijk te zeggen. Zo spelen het aantal vierkante meters wat verwarmd moet worden mee, wat de mate van isolatie is en de manier waarop je de ruimte gaat gebruiken. In theorie kunt u met infrarood verwarming tussen de 10 en 40% energie besparen.

De verwarming is heel eenvoudig te installeren

Naast een gunstig energieverbruik is een ander groot voordeel het installeren van de infrarood verwarming. De verwarming is voorzien van een simpel ophangsysteem en kunt u makkelijk aan de muur of plafond hangen. Dat zorgt ervoor dat u geen gas- of waterleidingen hoeft aan te leggen, zoals dat wel het geval is bij conventionele verwarming. Dit scheelt enorm in de kosten. Overigens moet u er wel rekening mee houden om de infrarood verwarming bij een stopcontact te plaatsen en de draden wegwerken. De verwarming wordt slim aangestuurd door een draadloze thermostaat waardoor u heel makkelijk de temperatuur kunt bepalen. De verwarming is met een afstandsbediening te bedienen.

Huidige infrarood verwarmingen zijn modern en stijlvol

Als u tegenwoordig naar de huidige infrarood verwarmingen kijkt dan zijn deze modern en stijlvol. Ze passen perfect in elk interieur. Je kunt kiezen uit materialen zoals aluminium, glas en keramiek. Soms kunt u ook de keuze maken uit andere materialen. Daarnaast is het goed mogelijk om decoratie afbeeldingen of foto’s toe te voegen aan de verwarming. Dat maakt het allemaal nog persoonlijker en geeft u de infrarood verwarming een unieke uitstraling mee. Tevens is de verwarming toe te passen in spiegels, wat voornamelijk ideaal is voor in badkamers. Je bespaart er veel ruimte mee, omdat een vlak paneel veel makkelijker weg te werken is dan een radiator.