Klimplanten zijn de perfecte manier om meer met je tuin te kunnen doen. Kijk, een bordertje met wat planten erin is natuurlijk hartstikke leuk. Maar het kan nog wel eens wat saai ogen. Je ziet op ooghoogte niets bloeien en de sfeer en de kleur is alleen op de grond te vinden. Door een trellis met klimplanten neer te zetten, zorg je voor een meer gevarieerde tuin. Natuurlijk kun je een trellis met uitbundig bloeiende bloemen neerzetten, maar ook een trellis met een hedera kan al een spannend effect geven. Een trellis is een houten raamwerk dat los geplaatst kan worden. Je bestelt een mooi exemplaar bij Hillhout. Gewoon online!

Gebruik een trellis als tussenstuk voor de schutting

Een schutting kan soms een beetje saai ogen. Je kunt er, bijvoorbeeld, een mooi tuindoek tegenaan hangen om de lengte een beetje te breken. Je kunt er ook voor kiezen om de schutting in een mooie kleur te schilderen. Een nadeel is dan wel dat je dat regelmatig moet bijhouden. Een betere optie is dan om een schuttingdeel te verwijderen en daar een trellis voor in de plaats te zetten. Je kunt dan een mooie klimplant laten groeien en je zorgt voor een spannend doorkijkje. Natuurlijk kies je de plek waar je dit gaat doen zorgvuldig. Je wilt geen privacy opgeven.

Want privacy is belangrijk in Nederlandse tuinen

Onze tuin is van ons. En dat zie je overal. Om iedere tuin staat ofwel een schutting of een haag van coniferen. Privacy is een groot goed en dat geven we niet graag op. We willen best contact met de buren, maar alleen als we dat vooraf hebben afgesproken. Je kunt nog zo'n goed contact hebben met je buren, je wilt ze niet altijd maar zien. Een tussendeur tussen twee tuinen is best gebruikelijk in Nederland, maar die gaat alleen maar open als beide buren het er over eens zijn.

Je kunt nog veel meer met tuinhout

Wil je meer dan een schutting met een trellis? Dan kun je bij Hillhout terecht voor al het tuinhout dat je maar nodig denkt te hebben. Met dit tuinhout kun je een mooie blokhut bouwen, of een fietsenschuurtje. Je gebruikt tuinhout om je containers uit het zicht te zetten en je bouwt met tuinhout van Hillhout een schitterend speeltoestel voor je kinderen. Je bent, als je eenmaal bent begonnen, nooit helemaal klaar. Je vindt iedere keer weer een ander project. Hoe leuk is dat?