Of je nu een woning hebt die op dit moment nog bewoond is, of een leegstaande woning, als je er zelf niet in wilt wonen is verhuren natuurlijk een slimme optie. Een woning klaarmaken voor de verhuur betekent dat de woning volledig leeg moet zijn en in principe bezemschoon. Dit wil zeggen dat zaken als schroeven, spijkers, gordijnrails en zelfs lampen zijn verwijderd. Zeker als de woning voorheen bewoond was, kan het veel tijd kosten om kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren. Moet je ook nog meubels afvoeren, bijvoorbeeld als de vorige bewoner is overleden? Dan is het slim om daar een professioneel bedrijf voor in te schakelen.

De ins en outs van professionele woningontruiming

In principe kun je in elke grote stad terecht voor dit soort diensten, bijvoorbeeld bij deze woningontruiming Leiden. Dit soort bedrijven zijn gespecialiseerd in het leegruimen van woningen, waarna ze ze tevens bezemschoon kunnen opleveren. Ze verwijderen dus vloerbedekking, gordijnen en de spijkers en schroeven die we net al aanstipten. Bovendien kun je zo’n bedrijf ook inschakelen voor een schoonmaak vervuilde woning. Dit is soms nodig als de vorige huurders de woning in een super slechte en vieze staat hebben achtergelaten. De kans is groot dat je zelf geen tijd (en zin!) hebt om de woning schoon te maken. In al dat soort gevallen biedt een professionele woningontruimer uitkomst.

De diensten van een woningontruimingsdienst

De meeste mensen denken dat een woningontruimingsdienst er alleen is om meubels op te halen en af te voeren. Dit is deels waar. Meubels, servies, boeken en alles wat nog meer in de woning is achtergebleven kan worden afgevoerd. De woningontruimingsdienst bepaalt wat er naar kringlopen of naar een goed doel kan, want het is natuurlijk zonde om alles naar de stort te doen. Daarnaast doet zo’n woningontruimer echter nog zoveel meer!

Zo kunnen ze je ook helpen bij het bezemschoon maken van de woning, handig voor als deze verhuurd of verkocht moet worden! Bezemschoon betekent niet alleen dat de vloer geveegd is, maar ook dat kleine gaten in muren worden opgevuld, kleine reparaties worden uitgevoerd (zoals een lekkende kraan of een keukenkastje dat scheef hangt) en alle bekleding wordt verwijderd. Met andere woorden: de nieuwe bewoner kan een bezemschone woning direct betrekken en er zijn eigen draai aan geven, zonder nog iets te hoeven verwijderen of repareren. Dit is in de meeste gevallen geen goedkope klus, maar het scheelt jou als woningeigenaar wel een heleboel gedoe en tijd. En dat is natuurlijk ook wat waard.