Het starten van je eigen bedrijf is al moeilijk genoeg. Er komt zo ontzettend veel bij kijken! Maar iets wat veel ondernemers nog wel eens vergeten, omdat er dus al zo veel bij een eigen bedrijf komt kijken, is iets wat in onze alsmaar digitaliserende maatschappij steeds en steeds belangrijker wordt; ICT. Hoe regel jij jouw ICT? Gelukkig is er op die vraag meer dan één antwoord, in de vorm van IT bedrijven en ICT consultancy bedrijven.

ICT 101 

ICT professional is één van de meest gewilde banen op de markt, en daarmee bedoel ik dat ICT professionals ontzettend gewild zijn. Het zijn enorm slimme vakmensen die zijn opgeleid om alles te weten van computers en andere digitale materie. Natuurlijk zijn er specialisaties, maar een goede ICT’er is voor jouw bedrijf net zo belangrijk als een goede manager, een goede marketeer en een goede HR-professional. Misschien nog wel belangrijker, want een goede ICT’er wordt ook wel het kloppend hart van het bedrijf genoemd. Als jou ICT niet goed fungeert, zeker niet in deze digitale wereld, dan houdt je webshop ermee op, fungeert je klantenservice niet en kan het zomaar zijn dat jouw werkroosters compleet uit elkaar vallen en er ineens niemand meer op de vloer staat. 

To the rescue 

Gelukkig bestaan er dus ICT consultancybedrijven. Dit zijn bedrijven die ontstaan zijn uit die behoefte van andere bedrijven en instanties om goede ICT mensen te vinden. Het kan namelijk nog best een klus zijn om precies de juiste professional te vinden, zeker als je zelf niet zoveel verstand hebt van het ICT vak. Gelukkig zijn er ontzettend veel IT bedrijven en consultancy bedrijven die precies inspelen op het feit dat jij en ik niet zoveel verstand hebben van ICT. Vaak kunnen zij in één of twee oogopslagen, of moet ik zeggen één of twee klikken, zien wat er mist in jouw bedrijf. Waar je bedrijf nog wankelt, technologisch gezien, kunnen zij bijspringen. Dus, in het vervolg en wanneer je merkt dat je bedrijf aan het groeien is op alle plekken behalve technologisch, is een consultancy aanvragen bij een ICT bedrijf het eerste dat je doet.

 

Het hoeft dus niet zo eng te zijn. Voor elk probleem is er iemand die er verstand van heeft en dit geldt dezer dagen als geen ander voor ICT. Dus, werkgevers met de ballen verstand van ICT, waar wacht je nog op?