Als je een e-commerce bedrijf hebt, dan is het belangrijk om een platform te vinden dat jouw specifieke behoeftes aan kan. Een goed platform biedt niet alleen een gebruiksvriendelijke interface voor jouw klanten, maar helpt ook jou als bedrijf groeien. Magento 2 is een e-commerce platform dat vele voordelen heeft. In dit blog zullen we de voordelen van Magento 2 bespreken en kijken waarom het de meest effectieve e-commerce oplossing is 

Open source

Magento 2 is een open source e-commerce platform dat sinds 2015 beschikbaar is. Het platform is gemaakt door een team van ervaren developers en heeft sindsdien vele updates en verbeteringen ondergaan. Een van de grootste voordelen van Magento 2 is de gebruiksvriendelijke interface. Dit maakt het platform gemakkelijk te gebruiken voor zowel jou met een Magento webshop als je klanten.

Functies Magento

Naast een gebruiksvriendelijke interface biedt Magento 2 ook vele krachtige functies zowel voor B2C als voor Magento B2B functies. Een van deze functies is de mogelijkheid om jouw e-commerce winkel te personaliseren. Met Magento 2 heb je de controle over hoe je winkel eruit ziet en je kunt het precies maken zoals je wilt.

  • Een gebruiksvriendelijke beheerscherm: Magento 2 heeft een overzichtelijk beheerscherm waarmee gebruikers snel en eenvoudig toegang hebben tot alle informatie die ze nodig hebben om hun online winkel te beheren.
  • Uitgebreide catalogusbeheer: Magento 2 biedt een uitgebreide set functies voor het beheer van product catalogus. Gebruikers kunnen eenvoudig producten toevoegen, wijzigen of verwijderen, en categorieën maken of bewerken.
  • Krachtige zoekfunctie: Magento 2 biedt een krachtige zoekfunctie waarmee gebruikers snel en eenvoudig de producten kunnen vinden die ze nodig hebben.
  • Gebruiksvriendelijke checkout: Magento 2 biedt een gebruiksvriendelijke checkout-procedure waardoor het afrekenen voor klanten eenvoudiger en sneller wordt.
  • Responsieve ontwerpen: Magento 2-thema's en -lay-outs zijn responsief, wat betekent dat ze zich aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat waarop ze worden bekeken. Dit op Magento 2 gemakkelijk en plezierig voor klanten, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.
  • Krachtige marketing- en promotie-instrumenten: Magento 2 biedt een uitgebreide set marketing- en promotie-instrumenten waarmee gebruikers hun online winkel kunnen uitbreiden en verbeteren.

Plugins en extensions

Ook heb je met Magento 2 toegang tot een ruim aanbod van plugins en extensions. Deze kunnen jouw winkel nog verder personaliseren en je klanten nog beter van dienst zijn. Met deze plugins en extensions kun je bijvoorbeeld een chatbot toevoegen, een productadvies systeem maken of een abonnementssysteem toevoegen.

Als je een e-commerce bedrijf hebt, dan is het belangrijk om te kiezen voor een platform dat schaalbaar is. Magento 2 is hier een perfect voorbeeld van. Het platform is schaalbaar en kan meegroeien met jouw bedrijf. Ook je met Magento 2 eenvoudig nieuwe producten toevoegen of bestaande producten aanpassen.