Elektrische auto's zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren vanwege hun voordelen zoals milieuvriendelijkheid, lagere onderhoudskosten en het verminderen van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hoewel ze minder onderhoud nodig hebben dan conventionele auto's, is het toch belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat de elektrische auto in goede staat blijft.

Onderhoud bij een specialistisch bedrijf

Het belangrijk om de auto regelmatig te laten onderhouden bij een gecertificeerde elektrische autodealer of -reparatiewerkplaats. Hierdoor kan ervoor worden gezorgd dat de auto goed blijft werken en dat eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en opgelost.

Een bedrijf dat zich bezighoudt met het onderhoud van elektrische auto's kan een keurmerk hebben:EDGe Mobility. Dit bedrijf biedt een scala aan diensten aan om eigenaren van elektrische auto's te helpen bij het onderhoud en de reparatie van hun auto's. EDGe Mobility biedt bijvoorbeeld hulp bij het vinden van laadstations, het oplossen van problemen met de accu en het repareren van elektrische systemen. Het bedrijf heeft ook een mobiele werkplaats die naar de locatie van de auto kan komen om onderhoud en reparaties uit te voeren. Met deze services streeft EDGe Mobility ernaar om het onderhoud van elektrische auto's eenvoudiger en handiger te maken voor eigenaren met bijvoorbeeld een Tesla. Daarnaast is het belangrijk om een aantal dingen alert te zijn bij een onderhoud Tesla. Deze punten hebben we hieronder opgeschreven. 

De accu

Ten eerste is het belangrijk om de accu van de elektrische auto regelmatig op te laden. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de auto aan te sluiten op een laadstation thuis of op het werk. De meeste elektrische auto's hebben een indicator die aangeeft wanneer de accu bijna leeg is en moet worden opgeladen. Het is belangrijk om te weten hoeveel kilometer de auto kan rijden op een volledig opgeladen accu om te voorkomen dat de auto zonder stroom komt te zitten.

De banden

Ten tweede moeten de banden van de elektrische auto regelmatig worden gecontroleerd en opgepompt. Banden die niet goed opgepompt zijn, kunnen leiden tot een verminderde efficiëntie van de auto en kunnen de levensduur van de banden verkorten. 

Remmen

Ten derde is het belangrijk om de remmen van de elektrische auto regelmatig te laten controleren. Hoewel de remmen van een elektrische auto minder vaak hoeven te worden vervangen dan de remmen van een conventionele auto, moeten ze nog steeds worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze goed werken.