In de afgelopen jaren zijn er steeds meer apparaten op de markt gekomen die gebruik maken van USB-C aansluitingen. Deze nieuwe standaard biedt vele voordelen ten opzichte van de oudere USB-aansluitingen. Echter, niet alle apparaten hebben een USB-C aansluiting en daarom kan het nodig zijn om een USB C adapter te gebruiken. Hier lees je alles over de USB C adapter en waarom je deze nodig hebt. Ook vertel ik je waar je een USB C adapter kunt aanschaffen.

Waarvoor heb je een USB C adapter nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom je een USB C adapter nodig kan hebben, waaronder:

  1. Je hebt een oudere laptop of computer die geen USB-C aansluiting heeft en je wilt een apparaat aansluiten dat wel een USB-C aansluiting heeft, zoals een externe harde schijf, een smartphone of een tablet.

  2. Je hebt een nieuwere laptop of computer met een USB-C aansluiting, maar je wilt een apparaat aansluiten dat alleen werkt met een oudere USB-aansluiting, zoals een printer of een muis.

  3. Je wilt een laptop of computer aansluiten op een extern beeldscherm, maar je laptop of computer heeft alleen een USB-C aansluiting en het beeldscherm heeft alleen een oudere aansluiting, zoals VGA of HDMI.

  4. Je wilt een apparaat opladen met behulp van een USB-C kabel, maar je hebt alleen een oudere USB-lader die niet compatibel is met USB-C.

Wat is USB-C eigenlijk?

USB-C is de nieuwste standaard op het gebied van USB-aansluitingen. Deze aansluiting heeft verschillende voordelen ten opzichte van de oudere USB-aansluitingen, waaronder:

  1. Snelheid: USB-C ondersteunt hogere datasnelheden dan de oudere USB-aansluitingen. Dit betekent dat bestanden sneller kunnen worden overgezet.

  2. Oplaadvermogen: USB-C ondersteunt hogere vermogens dan de oudere USB-aansluitingen. Dit betekent dat apparaten sneller kunnen worden opgeladen.

  3. Omkeerbaarheid: USB-C heeft een omkeerbare stekker, wat betekent dat het niet uitmaakt hoe je de stekker erin steekt.

  4. Veelzijdigheid: USB-C kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder gegevensoverdracht, opladen en video-uitvoer.

Waar koop je zo'n ding?

Je hoeft niet naar de winkel om een USB C adapter aan te schaffen, het is een kwestie van online gaan en de juiste adapter kiezen voor jouw koppeling. Je vindt deze adapters op Kabels.nl. Je moet wel goed opletten dat je de juiste combinatie kiest. Wil je HDMI koppelen aan USB-C? Let dan goed op dat je deze optie kiest. Wil je een Displayport koppelen aan USB-C? Kies dan ook de juiste optie. Op de site zijn de beschrijvingen duidelijk, dit voorkomt dat je per ongeluk de verkeerde combinatie bestelt. Heb je besteld? Dan heb je de adapter al snel in huis.