Bij het starten van een eigen webwinkel komen zeer veel zaken kijken. Zo moet je ervoor zorgen dat de webwinkel goed vindbaar is in verschillende zoekmachines, moet je verschillende marketingcampagnes opstellen, maar ook is het belangrijk dat je een geschikt e-commerce systeem kiest. Er zijn veel e-commerce systemen waar je uit kunt kiezen. Een van de meest bekende e-commerce systemen is Magento 2, maar steeds meer ondernemers kiezen voor SAP Commerce Cloud. SAP Commerce Cloud heeft namelijk veel voordelen te bieden. Welke voordelen SAP Commerce Cloud te bieden heeft, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Gepersonaliseerde content 

Door voor SAP Commerce Cloud te kiezen, is het mogelijk om potentiële klanten van gepersonaliseerde content te zien. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een landingspagina die op zo’n manier is ingericht, dat een potentiële klant alleen producten te zien krijgt waar de potentiële klant geïnteresseerd in is. Dit is vrij uniek en komt eigenlijk alleen bij SAP Commerce Cloud voor. Magento en andere e-commerce systemen bieden dit niet aan. Dat het aanbieden van gepersonaliseerde content belangrijk is, kun je bijvoorbeeld zien aan Amazon. Amazon maakt gebruik van een soortgelijk systeem en kan daardoor makkelijker en sneller producten aan een potentiële klant koppelen en hierdoor meer verkopen. 

 

Je bent verzekerd van optimale snelheid 

Als het om een webwinkel gaat, is het zeer belangrijk dat de webwinkel zeer snel is. Elke seconde laadtijd kun je maar liefst 7% conversie verliezen. Een webwinkel die is gebouwd met Woocommerce of Magento heeft soms een laadtijd van meer dan 3 seconden. Dit houdt dus in dat je al 21% van de potentiële klanten verliest. Wanneer je voor SAP Commerce Cloud kiest, heb je dit probleem niet. SAP Commerce Cloud is op zo’n manier geprogrammeerd dat het systeem buitengewoon snel is. 

 

Een unieke ervaring 

Zeer veel webwinkel zijn tegenwoordig niet meer van elkaar te onderscheiden. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de meeste webwinkels Magento of Woocommerce als e-commerce systeem gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat een potentiële klant op zoek gaat naar een andere webwinkel. Wanneer je voor SAP Commerce Cloud kiest, heb je niet met dit probleem te maken. Naast dat je gepersonaliseerde content kan aanbieden, is het ook mogelijk om unieke pagina’s te maken. Hierdoor kun je niet alleen de betrouwbaarheid van je webwinkel verbeteren, maar ook kun je vrij eenvoudig de conversie verhogen.